Afscheid 10-06-2020
Vanmorgen heeft Cees Tolsma afscheid genomen. Jarenlang maakte hij deel uit van de Raad van Commissarissen van Concern voor Werk. De laatste zes jaar als voorzitter. Hij wordt opgevolgd door Bart-Jan Binnerts.      
Foto: De komende en de vertrekkende voorzitter van de Raad van Commissarissen. Links Cees Tolsma en rechts Bart-Jan Binnerts
.
 
Veiligere werkomgeving met hygiënescherm 14-05-2020
Hoe kunnen we veilig werken in de anderhalvemetersamenleving? Voor sociale onderneming Concern voor Werk een uitdaging om hiervoor iets te ontwikkelen. Het resultaat: een Corona hygiënescherm. Dit eenvoudig te plaatsen transparante scherm voorkomt directe besmetting met het Coronavirus.

Veel instanties in Flevoland hebben Concern voor Werk inmiddels al ingeschakeld. De vestigingen van FlevoMeer Bibliotheek hebben de schermen geplaatst bij de inlever- en uitgiftepunten. Bij zorginstanties, in scholen, schoonheidssalons en garagebedrijven zijn de schermen inmiddels te vinden op bureaus, bij balies of kassa’s. >> Lees meer
Anderhalvemetersamenleving 20-04-2020
Samen zoeken naar het nieuwe normaal in de anderhalvemetersamenleving. Dat is voorlopig een grote uitdaging ons allemaal. Hoe gaat die samenleving eruit zien? 

Om te voorkomen dat er straks weer een uitbraak komt zoals nu, moeten we de basale maatregelen in acht blijf nemen tot er een vaccin is. Dus: geen handen schudden, goed handen wassen, oppervlakten schoonmaken, zorgvuldig omgaan met elkaar. Belangrijk is en blijft: afstand houden.  

Concern voor Werk heeft een product ontwikkeld dat een bijdrage kan leveren aan een veiligere werk- en bedrijfsomgeving, nl. een hygiënescherm.
>> Lees meer


Coronavirus en Concern voor Werk 07-04-2020

Iedereen is in de greep van het coronavirus. Ook wij bij Concern voor Werk. We volgen de ontwikkelingen en de maatregelen van de regering nauwlettend. De gezondheid van ons allen is immers het allerbelangrijkste! Hierdoor was het niet mogelijk om alle afdelingen volledig door te laten werken. Sommige medewerkers zijn dus momenteel noodgedwongen thuis. Tussentijds houden we onze medewerkers zo goed mogelijk op de hoogte via een informatiebulletin. De meest recente is verschenen op 2 april jl.  

Maatregelen van het kabinet
De maatregelen om het verspreiden van het coronavirus te voorkomen, zijn door het kabinet verlengd tot en met 28 april.

Algemene maatregelen
-  Regelmatig handen wassen en papieren handdoeken op de toiletten gebruiken
-  Hoesten en niezen in de elleboog, bij regelmatig hoesten en niezen en/of verhoging thuis blijven
- Blijf altijd op 1,5 meter afstand van elkaar
- Indien mogelijk thuis werken  

Wat betekenen de maatregelen voor ons bedrijf? 
- De receptie/telefooncentrale is bezet van 09.00 tot 16.00 uur
- Schoonmaak en detacheren volgen de richtlijn van het object *
- Groen werkt zo goed als mogelijk door *
- Montapak werkt beperkt door *
- De Kwekerij gaat vanaf volgende week beperkt open *
- Kantoormedewerkers werken thuis of – in overleg met de leiding – beperkt op kantoor *
- Voor alle locaties geldt: geen externe bezoekers.  

* met inachtneming van algemene veiligheidsmaatregelen  

Bestrijding coronavirus   24-03-2020
Ruim een week na de eerste maatregelen van de regering zijn de regels aangescherpt. Het is nog duidelijker geworden dat we echt sociale afstand moeten houden. Als werkgever hebben we een duidelijke verplichting om preventief te opereren. Daarnaast worden we bij alle bedrijfsactiviteiten geconfronteerd met het wegvallen van orders.

Daarom hebben we vanmorgen het besluit genomen de meeste bedrijfsactiviteiten van Concern voor Werk vanaf morgen, 25 maart t/m paasmaandag 13 april a.s. stil te leggen. Onze gebouwen zullen alleen toegankelijk zijn voor medewerkers die bijdragen aan vitale processen.

We zijn telefonisch bereikbaar tussen 09.00 en 16.00 uur. De telefoniste kan u doorverbinden naar uw vaste contactpersoon.
Coronavirus en Concern voor Werk 19-03-2020

Op donderdag 12 maart 2020 heeft het kabinet maatregelen bekendgemaakt om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Die maatregelen worden goed nageleefd bij Concern voor Werk. Dagelijks worden de ontwikkelingen met betrekking tot de coronacrisis en Concern voor Werk goed in de gaten gehouden. Elke dag bespreekt het directieteam de stand van zaken en kijkt of er aanvullende maatregelen nodig zijn. Zo is bijvoorbeeld besloten de Kwekerij in Emmeloord een aantal dagen moeten sluiten waarover ook Omroep Flevoland een item heeft gemaakt.

https://www.omroepflevoland.nl/nieuws/179299/kwekerij-concern-voor-werk-paar-dagen-dicht

Samenwerking Concern voor Werk en KWS Benelux B.V. 19-12-2019

Concern voor Werk en KWS Benelux B.V. gaan samenwerken. Vandaag hebben Onno Vermooten en Dick Wouda de overeenkomst ondertekend. KWS Benelux B.V. zocht kasruimte ten behoeve van hybride aardappel veredeling. Die ruimte werd gevonden bij de kwekerij van Concern voor Werk. De kassen liggen op steenworp afstand van het veredelingscentrum van KWS Benelux B.V. in Nagele. Een deel van de werkzaamheden wordt door Concern voor Werk verzorgd.  

Aardappels behoren tot de belangrijkste basislevensmiddelen wereldwijd. De vraag naar aardappelen stijgt. Hierdoor worden ook hogere eisen gesteld aan kwaliteit en de kwantiteit.    

KWS Benelux B.V. in Nagele doet samen met Aardevo B.V. veel werk in de ontwikkeling  van nieuwe hybride aardappelrassen en in de zoektocht naar een aardappelteelt vanuit zaden in plaats vanuit knollen. In de kas bij Concern voor Werk worden aardappels gekweekt. Tijdens de bloei van de planten worden met stuifmeel kruisingen gemaakt. Zo ontstaan nieuwe rassen waarbij eigenschappen van de aardappel kunnen worden aangepast zoals de opbrengst, ziekteresistenties maar ook de vorm, het zetmeelgehalte en opslaggeschiktheid. De verwachting is, dat het mogelijk moet worden om één hectare met minder dan 100 gram aardappelzaad te zaaien in plaats van 2,5 ton pootaardappelen te planten.  

Door de samenwerking levert KWS Benelux een positieve bijdrage aan een inclusieve arbeidsmarkt. Concern voor Werk biedt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt volop mogelijkheden om te werken en te leren.

Leren werkt voor iedereen 19-11-2019
Hoe stimuleer je ontwikkeling in de praktijk? SBCM vroeg het de drie SW-bedrijven waar een medewerker de Topperverkiezing heeft gewonnen. Ook de drie winnaars zelf vertellen hoe ze aankijken tegen ontwikkelen. Hun verhaal maakt duidelijk: leren werkt voor iedereen.

Lees de interviews met onze topper Esmiralda Hooiveld en Sander Post via de volgende link https://www.sbcm.nl/actueel/2019/leren-werkt-voor-iedereen
'Laten we het elkaar niet zo lastig maken' 17-10-2019
Onlangs is Onno Vermooten geïnterviewd door SW-journaal, het vakblad over sociale werkgelegenheid en re-integratie.

In het artikel dat de titel heeft gekregen ‘Laten we het elkaar niet zo lastig maken’, geeft Onno Vermooten zijn visie op de Participatiewet. Lees meer
Japanse belangstelling voor transitie naar Social Firm bij Concern voor Werk 30-09-2019
Woensdag 25 september jl. bracht een Japanse delegatie een bezoek aan Concern voor Werk. Ook in Japan worden initiatieven ontwikkeld voor een Social Firm. De delegatie liet zich informeren over de wijze waarop Concern voor Werk de transitie naar een Social Firm heeft ingezet. De delegatie was erg onder de indruk en had met name belangstelling voor de verschillende doelgroepen waaraan werk geboden wordt. Ook het ondersteunen van de inclusieve arbeidsmarkt stond hoog op de agenda. Naast een presentatie over Concern voor Werk werd een korte rondleiding op de werkvloer verzorgd. De kennismaking krijgt zeker een vervolg. 
Deze website gebruikt cookies.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.
x